.

Εταιρείες της HEMEXPO υπογράφουν παραγγελίες με τον όμιλο Αγγελικούση

“Δυναμικό παρόν” στις ναυπηγικές παραγγελίες στην Άπω Ανατολή δηλώνουν οι εταιρείες τηςHEMEXPO οι οποίες παρά την κρίση που περνάει η χώρα και τους περιορισμούς των capitalcontrols κατάφεραν να αποσπάσουν παραγγελίες αξίας αρκετών εκατ. Δολλαρίων.
Ειδικότερα σχεδόν ένα χρόνο μετά από την ίδρυση της HEMEXPO, τέσσερις εταιρείες μέλη της, οι ALUMINOX, FARAD, KLEEMANN και D. KORONAKIS κατάφεραν και επικράτησαν του παγκόσμιου ανταγωνισμού υπογράφοντας σειρά συμβολαίων για την προμήθεια ναυτιλιακού εξοπλισμού σε υπό ναυπήγηση πλοία της MARANGAS του Ομίλου Αγγελικούση, που υλοποιείται στα ναυπηγεία της Daewoo Mangalia Heavy Industries και της Daewoo SME στην Κορέα.

H KLEEMANN με την υπογραφή του συγκεκριμένου έργου έκανε δυναμική είσοδο στο τομέα των ναυτιλιακών εξαρτημάτων ενώ χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Γενικού Διευθυντή της KLEEMANN, κ. Νικολάου Ν. Κουκούντζου, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι Έλληνες κατασκευαστές θα καταφέρουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και των ναυτιλιακών εταιρειών και των μεγάλων ναυπηγείων της Ασίας.

Αναφερόμενος στη συμφωνία με την MARAN GAS ευχαρίστησε τον όμιλο Αγγελικούση αλλά και τον Γενικό Διευθυντή της MARAN GAS, κ. Σταύρο Χατζηγρηγόρη, διότι εκτός από την ελληνική σημαία και ελληνικά πληρώματα ο όμιλος στέκεται αρωγός και στις ελληνικές βιομηχανίες.

Οι παραγγελίες:

Ειδικότερα ο Όμιλος Αγγελικούση προχώρησε σε παραγγελίες για προμήθεια που αφορούν:

· Εξοπλισμό 7 πλοίων με κάβους, από την εταιρεία D. KORONAKIS

· Εξοπλισμό 12 πλοίων με προϊόντα “Galley and Laundry”, από την εταιρεία ALUMINOX

· Εξοπλισμό 6 πλοίων με ανελκυστήρες προσώπων, από την εταιρεία KLEEMANN

· Εξοπλισμό 10 πλοίων με αυλωτούς εναλλάκτες θερμότητας, από την εταιρεία FARAD